Sri Lanka Schitterend Eiland

sri lanka

Sri Lanka

Olifanten

Sri Lanka

Laat u tijdens deze ‘schitterende’ rondreis verleiden door de delicate parfums van thee en kruiden en kijk uw ogen uit op archeologische schatten in de jungle. Deze 18-daagse rondreis start en eindigt in de hoofdstad Colombo en trekt onderweg langs een veelzijdigheid aan culturele, historische en natuurlijke bezienswaardigheden en verschillende werelderfgoedsites. Tijdens het eerste deel van deze reis verkent u de historische steden van de Gouden (Culturele) Driehoek en beklimt u de indrukwekkende Leeuwenrots met een fenomenaal uitzicht over het omringende landschap. Op de top van de rots bezoekt u ook één van de grootste kunstschatten van Sri Lanka: de eeuwenoude fresco’s van de 21 wolkenmaagden. Na deze brok cultuur is het tijd voor wat natuur en ontspanning. Sta versteld van het perfecte irrigatiesysteem in de mysterieuze, onder het bladerdak van de jungle verscholen stad van Polonnaruwa, alvorens u doorreist naar de oostkust voor een paar dagen strandplezier in Passikudah. Op deze idyllische plek met prachtig turquoise water en helderwit poederzand komt u volledig tot rust.

Het tweede deel van deze reis brengt u tot in Kandy, één van de grotere steden en tevens de thuisbasis van de “Tempel van de Tand”. Volgens de legende zou hier een hoektand van Boeddha bewaard worden. U bezoekt hier niet alleen de tempel, maar ook één van de vele kruidtuinen die Sri Lanka rijk is en leert meer over de heilzame werking van de kruiden. Ook een bezoek aan het olifantenweeshuis staat hier op de planning. Hierna laat u Kandy achter zich en reist u per trein door de glooiende landschappen van het Sri Lankaanse binnenland naar de theeplantages in Nuwara Eliya. Hier leert u alles over de theeproductie en natuurlijk horen hier ook proevertjes bij! In het nabije Horton Plains National Park, een hoogvlakte met savanne, bossen, kleine watervallen en riviertjes, kan u prachtige wandelingen maken.

Tijdens het laatste deel van deze reis verlaat u de hoogvlakten en reist u zuidwaarts naar het Yala National Park. Dit is het grootste Nationale Park van Sri Lanka, dat de grootste populatie luipaarden ter wereld herbergt. Uw safari zal dan ook voornamelijk in het teken staan van een ontmoeting met die prachtige dier! Na een kort bezoek aan de steden Galle, met bezoek aan de schildpaddenkwekerij, en Negombo, met zijn vismarkt en bazaar, komt uw rondreis door dit schitterende eiland uiteindelijk tot een einde.

Hoogtepunten:

  • 18-daagse reis, 16 nachten ter plaatse
  • Stops in: Colombo, De Gouden Driehoek, Polonnaruwa, Passikudah, Kandy, Nuwara Eliya, Horton Plains, Yala NP, Galle & Negombo
  • Privé begeleide rondreis
  • Kleinschalige boutique hotels
  • Originele activiteiten zoals lakwerkworkshop, olifanten baden & rietsuiker maken
  • Optioneel: Verleng deze rondreis met een heerlijk strandverblijf aan de oostkust van Sri Lanka of combineer met een paradijselijk verblijf in de Malediven.
  • Contacteer ons voor gedetailleerde prijs.

Bent u benieuwd naar meer?
Contacteer ons op +32 14 50 20 50 en wij geven u graag meer informatie.