Oeganda Gorilla’s in het groen

Tijdens deze 16-daagse reis verblijft u voornamelijk in de zuidelijke helft van Oeganda. Verken tijdens uw eerste dagen op eigen houtje de hoofdstad Kampala en doe een eerste indruk op van het land. U reist door naar het Bwindi Nationaal Park, de thuisbasis van ’s werelds grootste berggorillapopulatie. Hier trekt u te voet door het dikke, groene regenwoud, op zoek naar deze zachtaardige reuzen. Op dag 7 reist u verder naar het Queen Elizabeth NP, een park met één van de hoogste biodiversiteitscores ter wereld. Hier staan verschillende spannende game drives op het menu, evenals een boottocht op het Kazinga Kanaal, waar u een heleboel dieren spot die zich komen laven aan de oevers van de rivier.

Op dag 9 rijdt u verder door naar het Kibali NP, bekend om zijn buitengewone veelheid aan primaten. Tijdens een trekking in het woud ziet u de chimpansees kibbelen en door de bomen slingeren en beleeft u ongetwijfeld een opwindende dag! De reis gaat verder door naar Oeganda’s grootste nationaal park: Murchison Falls, genoemd naar de Murchison watervallen. Tijdens de game drives ziet u leeuwen, giraffen, hartebeesten, buffels, olifanten en verschillende vogelsoorten. U vaart met een boot tot aan de voet van de klaterende watervallen en spot krokodillen en nijlpaarden aan de oevers van de Nijl. Tot slot van de reis rijdt u, via Kampala, naar de bron van de Nijl in Jinja, waar u uw laatste middag kan invullen naar eigen wensen. Deze reis is een unieke mix van natuur, wildleven en avontuur!

Hoogtepunten:

  • 16-daagse reis, 13 nachten ter plaatse
  • Stops in: Entebbe, Kampala, Bwindi NP, Queen Elizabeth NP, Kibale, Murchison Falls & Jinja
  • Privé begeleide rondreis met uw persoonlijke rangers/chauffeurs
  • Unieke berggorilla trekking
  • Originele excursies zoals boottocht op het Kazinga Kanaal, chimpansee-trekking, boottocht naar de Murchison watervallen, bezoek aan de bron van de Nijl
  • Contacteer ons voor een gedetailleerde prijs.

Wilt u meer weten over deze fantastische safari?
Contacteer ons op +32 14 50 20 50 en we maken graag een reisplan voor u op.

paraa_safari_lodge_murchison_falls-lo

Oeganda