IJsland Self drive tussen ijs & vuur

IJsland

IJsland

IJsland

IJsland

IJsland staat gelijk aan oneindige gletsjers, betoverende maanlandschappen, heilzame zwavelbaden en prachtige fauna die uniek zijn in de wereld. Dit alles vindt u op nog geen drie uur vliegen. Tijdens een spectaculaire self drive door dit prachtige land beleeft u ongetwijfeld een onvergetelijke vakantie. Er zijn een heleboel verschillende routes mogelijk op dit eiland, met elk hun hoogtepunten en specificaties. Wij geven hieronder alvast inspiratie voor twee verschillende routes, maar hou in gedachten dat er nog een heleboel variatie op mogelijk is.

De eerste route is een ideale kennismakingsreis met IJsland: u volgt eenvoudigweg ringweg nr. 1 en stopt bij de belangrijke bezienswaardigheden onderweg. Zo rijdt u in een lus het hele eiland rond en maakt u kennis met alle hoogtepunten van IJsland in 8 dagen (of langer, indien u liever aan een trager tempo reist).

De tweede route is een beetje avontuurlijker: tijdens een 10-daagse rondreis verkent u per 4×4 het ruige en onherbergzame binnenland van IJsland. U doorkruist prachtige natuurgebieden die langs wegen liggen die enkel per 4×4 bereikbaar zijn (o.a. de oude Vikingroute).

Op beide routes kan u bij de verschillende stops opteren voor een heleboel boeiende of avontuurlijke excursies: een walvissafari, een gletsjerwandeling, een bezoek aan de natuurlijke warmwaterbronnen, een geiserwandeling, een bezoek aan de ijsgrotten en/of ijstunnels, een noorderlicht tour, en nog veel meer…

Kenmerken:

  • Reisduur naar keuze
  • Route naar keuze
  • Self drive met gewone wagen of per 4×4 door het ruigere binnenland
  • Contacteer ons voor gedetailleerde prijzen.

Wilt u meer weten over deze indrukwekkende self drive door de natuur?
Contacteer ons op +32 14 50 20 50 en we overlopen samen de mogelijkheden!