Abu Dhabi Arabische Glitter & Glamour

Abu Dhabi
Foto’s Ria Stals
Abu Dhabi
Foto’s Ria Stals

Abu Dhabi, de ‘oliestaat’, is het grootste emiraat van de Verenigde Arabische Emiraten. Haar gelijknamige hoofdstad is tevens de hoofdstad van de VAE. Vanwege het meer conservatieve beleid dat Abu Dhabi altijd gevolgd heeft, heeft het een achterstand op Dubai die momenteel pijlsnel ingehaald wordt. Rondom de oude stad werden/worden tal van moderne projecten opgezet, die Abu Dhabi op de kaart zullen zetten als toeristische bestemming: het Guggenheim museum, het Louvre, de grote moskee Sheik Zayed, Ferrari World, et cetera. Het is een boeiende metropool met vele commerciële centra, jachthavens & luxe hotels en dus een interessante bestemming voor een, zij het lichtjes atypische, citytrip.

Abu Dhabi kent een warm woestijnklimaat en is daarom een bestemming waar u het hele jaar door kan genieten van warm weer. Kuier naar believen langs de Corniche, een wandelboulevard langs de kust. Ga een middag offroaden met 4×4 jeeps in de woestijn en bezoek een bedouinen kamp. Waag u aan een kamelenritje, een partijtje zandsurfen of geniet van een lekkere shisha met een sensuele buikdansshow op de achtergrond. U kan een verblijf in Abu Dhabi eventueel ook combineren met een citytrip naar het meer bekende Dubai. Of, voor wie het allemaal wat rustiger mag zijn, geniet van een luilekkerdagje in de zon aan het strand. Langs de kustlijn liggen immers verschillende wereldklasse hotels met hun eigen stukje privé strand.

Kenmerken:

  • Reisduur naar keuze
  • Hotel(klasse) naar keuze
  • Arabisch geïnspireerde citytrip
  • Talrijke bezienswaardigheden en optionele excursies: shoppen, offroaden in de woestijn, kamelenritje, Arabische bbq in een bedouinenkamp
  • Tip: combineer deze citytrip met een bezoek aan Dubai of boek het bij als extensie bij één van onze reizen naar India
  • Contacteer ons voor een gedetailleerde prijs.

Wilt u graag eens een citytrip doen die een beetje anders is?
Bespreek uw voorkeuren met ons op +32 14 50 20 50 en wij bezorgen u graag een gedetailleerd reisprogramma!